събота, 8 юни 2013 г.

Кафявко

Необходими продукти:


150 г натурален шоколад
150 г млечен шоколад
250 г масло
7 яйца
350 г захар (1 ч.ч. е 200 г)
2 ванилийки
щипка сол
350 г брашно (1 ч.ч. е 150 г)
1/2 пакетче бакпулвер
За глазурата:
още 100 г шоколад/марципан
150 мл сладкарска сметана
50 г масло

Приготовление:
1. Шоколадите се натрошават на парчета и се разтопяват на водна баня* заедно с маслото.
2. В дълбок съд се сместват захарта, солта и яйцата. Разбиват се с миксер, добавя се шоколадовата смес и се разбива на ниски обороти.
3. Прибавят се пресятото брашно и бакпулверът.
4. Тава се намазва с малко масло, тестото се сипва в нея, изравнява се и се изпича в предварително загрята фурна. Внимавайте да не го препечете, защото ще стане сух, по-добре да остане лееееко недопечен. Можете да разберете дали е готов като го бучнете с вилица - по нея трябва да останат малко трохички - значи е готов.
5. Останалият шоколад, сметаната и маслото се сместват и разтопяват на водна баня.
6. Сладкишът се нарязва на ромбчета и се залива с глазурата. Оставя се за 1-2 часа.
7. Ммммм.

Източник:
Сп. Кулинарен журнал с малко промени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар