петък, 5 юли 2013 г.

Крем карамел

Необходими продукти:
4 яйца
0.5л прясно мляко
2 к.ч. захар за млякото
1 с.л. захар за карамелизиране
1 ванилийка
Приготовление:
Яйцата се разбиват леко със захарта и прясното мляко. Добавя се ванилията. Предвидената за карамелизиране захар се поставя в метален съд и се загрява, докато получи светлокафяв цвят, след което бързо се изсипва в купичките. Те се пълнят с яйчено-млечната смес. След това купичките се слагат в дълбока тавичка със студена вода и се пекат в умерена фурна за 25-30 мин.През време на печенето се следи водата в тавата да не завира, защото кремът ще стане на шупли; ако тя заври, част от нея се отделя и в тавата се долива студена вода.

Стана толкова вкусно, че веднага излапахме крем карамела и нямаше как да го снимам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар